De badkamertrends van 2023

Je vindt de nieuwste trends bij Baderie Ter Harmsel

De badkamer is de plek waar je je dag opstart én afsluit. Daarom is het wel zo fijn als jouw badkamer helemaal naar jouw wens is, zodat je je optimaal kunt ontspannen! Laat je inspireren door de nieuwste trends. Wij hebben de badkamertrends van dit jaar alvast voor je op een rijtje gezet.

badkamertrends

Duurzame materialen

Duurzaamheid is een actueel thema. Overal wordt gekeken hoe er bewuster met de wereld omgegaan kan worden. De badkamers worden ook steeds milieuvriendelijker samengesteld. Denk daarbij aan waterbesparende kranen, koude start-functies om energie te besparen, maar zeker ook aan duurzamer produceren van de badkamerproducten.

Natuurlijke materialen

In het verlengde van de verduurzaming van de badkamer, worden er ook meer natuurlijke materialen in de badkamer gebruikt. Perfectie is geen topprioriteit meer, de imperfectie en oneffenheid van natuurlijke materialen worden extra omarmd. Wil je dit ook voor jouw badkamer? Dan kun je bijvoorbeeld een betonnen vloer, handgevormde tegels, geborstelde kranen en badkamermeubels met een duidelijke houtnerf toevoegen.

Al die ruige materialen zijn een perfect voorbeeld van Shakers Craft. Het ambachtswerk dat in het einde van de 18e eeuw in de VS gemaakt werd, is vertaalt naar een mooie badkamertrend.

Gekleurd sanitair

De dagen van een saaie witte badkamer zijn allang voorbij. Gekleurde tegels waren al een perfecte toevoeging voor de badkamer, voornamelijk om de ruimte een extra accent te geven. Maar ook gekleurd keramiek wordt steeds populairder. Vooral in een kleinere badkamer of toilet kan een gekleurde wastafel een echte blikvanger zijn. Fleur daarom jouw badkamer of toiletruimte op met een gekleurde wastafel of toilet.

Jouw badkamer is een afspiegeling van jezelf. Durf jij jouw badkamer nét zo expressief in te richten?

Natuurlijke kleuren

Kleuren worden steeds belangrijker in de badkamer. Niet meer alleen voor de accessoires, maar juist voor de tegels, de kranen en het sanitair. Dit jaar zijn vooral de rijkere kleurtinten populair. De natuur is daarbij de voornaamste inspiratiebron. Voeg aardse tinten -zoals koraalrood en kaneelbruin- of meer mediterrane kleuren -bijvoorbeeld nachtblauw en zeegroen- aan jouw badkamer toe om zo een natuurlijke kleur aan de ruimte te geven.

Al deze elementen vind je terug in de Japandi-stijl. Deze combinatie van stijlvolle Japanse en Scandinavische vormgeving zorgt voor een haast minimalistisch vormgegeven ruimte, waarbij natuurlijke materialen de perfecte toevoeging zijn.

Ton-sur-ton

Om geen bonte, carnavaleske kleurstellingen in de badkamer te krijgen, wordt er vooral gebruik gemaakt van gelijkende kleuren. Dat mag echter niet ten koste gaan van de functionaliteit van het kleurgebruik. Een monochroom kleurpalet biedt al voldoende afwisseling. Bovendien staat het zogenaamde ton-sur-ton chique en tijdloos, waardoor een open sfeer ontstaat.

Ton-sur-ton wordt ook vaak gebruikt in de Boutique Chic trend. In een mondiaal hotel doet alles luxe, chic en rijk aan. Maar door de eenvoud in het kleurgebruik is deze Boutique Chic trend ook naar jouw badkamer door te vertalen.

Bezoek onze showroom

Inspiratie opdoen was nog nooit zo leuk

Onze showroom is er om je te inspireren en te helpen om keuzes te maken. Daarna verloopt alles net zo comfortabel en persoonlijk. Duidelijke afspraken, installatie door onze eigen ervaren vakmensen en service tot ver na de oplevering. Wij zijn ervan overtuigd dat ‘het geluk in elk detail zit’.

Baderie Ter Harmsel

Chat openen
Heb je een vraag?
Welkom bij Baderie Ter Harmsel, kunnen wij je helpen?