‘’Hoe voorkom ik schimmel in mijn badkamer?’’

”Schimmel in je badkamer is niet fijn. Het kan slecht zijn voor je gezondheid en zelfs schade aan je huis veroorzaken. Daarom deel ik graag een aantal handige tips om de kans op schimmel in je badkamer te verkleinen:

Ventileren: Zorg voor frisse lucht door het raam te openen na het douchen en baden, terwijl je de deur gesloten houdt. Laat het raam gedurende de dag op een kier staan voor ventilatie.

Verwarmen: De ideale temperatuur in de badkamer is 23 graden. Daarom raad ik het aan raden om de verwarming in je badkamer aan te houden.

Handdoeken vervangen: Vervang je badhanddoeken wekelijks en gewone handdoeken om de twee tot drie dagen. Ook raad ik het aan om stoffen accessoires, zoals nepbloemen, in je badkamer te vermijden.

Handdoeken drogen: Hang de gebruikte handdoeken op de verwarming om te drogen en leg natte kleding direct in de wasmachine om te laten drogen.

Tegels en douche afdrogen: Maak de tegels en de douchebak droog na het douchen. Hoe minder water, hoe minder kans op viezigheid!

Ik hoop dat deze tips je helpen om schimmelvorming in je badkamer te voorkomen. Heb je nog meer tips? Laat het ons weten!”

Chat openen
Heb je een vraag?
Welkom bij Baderie Ter Harmsel, kunnen wij je helpen?